Sinds de aankoop in 2003 reeds staat Alcyone bij YCH (Yachting Club Hoboken).

De boot stond als Quequeeg te koop bij de toenmalige HWV (Hobokense Watersport Vereniging). Later gefuseerd met YCC (Yachting Club Cockerill) tot YCH.

In die voorbije 19 jaar is wel wat gebeurd. Eerst het afbreekwerk, zowel binnen als buiten, van al het in slechte staat zijnde hout- en polyester gebeuren. Daar ging wat tijd overheen. Maar altijd met de gedachte “volgend jaar in het water”.

Het mocht niet zijn, “volgend jaar”, door een historisch pand in Grobbendonk dat we aankochten en gerenoveerd moest worden en  later ook nog een tweede firma erbij die uitgebouwd moest worden. Ondertussen zetelde ik tot 2019 ook zo’n 17 jaar in het bestuur van YCC en YCH waar ook een deel van de vrije tijd aan opging. En als kers op de taart nog eens 2 jaar van pandemie en lockdowns er bovenop.

Nochtans werden in die tijd zowel het dek met nieuwe polyester bekleed als een volledig nieuwe scheg die werd aangebouwd. Eveneens werden binnen in de kajuit de stagverbindingen met de romp helemaal vernieuwd en her en der nieuwe of vernieuwde schotten ingelamineerd. Allemaal noodzakelijk. Die vorderingen zijn terug te vinden in het fotoarchief.

Tot tijdens de zomer van 2022 in Den Osse, waar we een vaste ligplaats hebben met de Calypso II, opeens de Seagull binnenvoer en enkele overnachtingen bleef liggen. Ondertussen ook al tweemaal van eigenaar veranderd. Een gesprek op de steiger en een AN24 in het water binnen handbereik was voldoende om de passie te hernieuwen en de wil om Alcyone nu eindelijk vaarklaar te krijgen terug te laten oplaaien.

Het doel is zomer 2023! Heel wat werk, maar ik doe het graag, en twee tot drie halve dagen per week moeten er voor zorgen dat het eindelijk werkelijkheid wordt. Er is veel te doen en ik ga proberen om hier op de site regelmatig verslag te doen van de vorderingen mét foto’s. Alles om de druk hoog te houden.

Vandaag 23/9/22 hebben we de boot al verplaatst op het terrein om dichter bij de kleine opslag- en werkplaats te staan die we er hebben. Dat werkt een stuk makkelijker. Op naar de doop en tewaterlating voorlopig gepland medio augustus 2023. Fingers crossed!